fbpx
HOLISTIC HEALTH BY SANNA

Dagens rörelsetips: Försök att komma ifrån dina eventuella prestationstankar

Jag vet inte hur många gånger jag mantrat mitt egna citat för mig själv de senaste åren:
 
”Du behöver inte bli världsmästare och du behöver inte slå några rekord. Ställ inte för höga krav på dig själv. Tacka dig själv för att du tog dig ut på en promenad eller sprang i 20 minuter- det är tillräckligt. DU är tillräcklig”.
 
Jag har alltid varit en person som älskat att röra på mig. Ibland har jag sprungit med pulsklocka, pulsband och velat slå en viss tid.
 
Men sedan kom jag till en period då jag inte längre hade möjlighet att göra det.
 
För att inte tappa rörelsen helt, valde jag att lämna alla typer av mätinstrument hemma, inte döma min kropp för det den inte orkade utan istället tacka den för det den faktisk orkade.
 
Det i sin tur tog i princip bort alla mina prestationstankar vilket ledde till minskad ångest till själva aktiviteterna.
 
Så, mitt bästa tips till dig som kämpar med att komma igång eller som kämpar med att bibehålla dina rörelserutiner är helt enkelt: All rörelse som blir av är bra! Försök tänka: ”Jag vet att den här aktiviteten gör mig gott och det spelar ingen roll om jag inte slår några världsrekord”.
 
Hur vore det för dig som kämpar med liknande? Kommentera gärna nedan om du vill.
.
Sanna

Kommentera

Stäng meny