fbpx
HOLISTIC HEALTH BY SANNA

Tre livsmedel i min styrkekost

Det finns några livsmedel som jag har svårt att vara utan- både för att jag tycker att det är väldigt gott, men också för att dessa tre livsmedel går att variera i all evighet samtidigt som de ger mig kraft och energi.

1. Ägg– Av ägg gör jag gärna äggsmörgåsar, äggröra, omelett, pannkakor, biffar och sallader

2. Ost– Ost har jag gärna på min frukostsmörgås, i pajer, i pastarätter och i sallader

3. Lax– Lax tycker jag både är en perfekt lunch och middag. Av lax brukar jag till exempel göra laxpesto, lax i ugn med potatis/gryn och laxwok

Jag har alltid älskat ägg, ost och lax. Men det finns många andra ingredienser jag tycker väldigt mycket om, som jag inte heller skulle vilja vara utan. Men dessa tre ligger mig varmt om hjärtat. Ägg och ost finns alltid i mitt kylskåp medan lax återkommer för jämnan.

Jag vet att jag kan äta ägg, ost och lax i olika former om och om igen, utan att jag tröttnar (med det sagt vet ni att jag förespråkar en allsidig kost och min mening är inte att förespråka en enformig kosthållning). Det jag däremot förespråkar är att hitta livsmedel som du tycker om och mår bra av. Som ger dig kraft och energi. Kanske kan du även använda dig av dessa tre livsmedel när du inte riktigt känner för att laga mat, när du har lite energi eller idétorka.

Nu vet ni vilka livsmedel som ingår i min styrkekost. Nu är jag nyfiken att höra vilka tre livsmedel ingår i din styrkekost? Kommentera gärna nedan.

Med kärlek,

Sanna

 

Kommentera

Stäng meny