fbpx
HOLISTIC HEALTH BY SANNA

En av hemligheterna till min inre (och yttre) styrka

Det är helheten i kosten som är viktig. Det går att äta bra på många olika sätt. Genom att äta varierat, inte för mycket, och röra på sig får man en bra balans. Mat som kan bidra till att vi får i oss mindre näring är läsk, godis, bakverk och kakor som innehåller mycket socker” (livsmedelsverket.se).

Jag visste ju det. Att jag behövde bra näring för att må bra, både på insidan och utsidan. Ändå förmådde jag inte att laga något som gick i den linjen. För jag var helt förstörd, mestadels på insidan. Jag var ledsen, svag och ensam. Jag hade flyttat till en annan stad för att plugga, men jag trivdes inte.

Jag vet inte vilken gång i ordningen jag bestämde mig för att äta yoghurt och godis till middag. Ibland åt jag äggsmörgåsar. Ibland lyxade jag till det och åt både yoghurt och smörgåsar till middag. När jag hade extra mycket kraft lagade jag äggröra och ett paket bacon till middag.

Enda sedan barnsben var matlagning något jag såg som ett nödvändigt ont. Jag tyckte egentligen inte om att laga mat. Men när jag gick in i väggen förändrades det totalt. Lustigt, men väldigt logiskt på ett sätt.

Under min utmattning behövde jag väldigt mycket ensamtid och extremt mycket tystnad (det gör jag delvis fortfarande). Jag orkade inte mycket. Men jag var medveten om att jag behövde ge mig själv bästa möjliga förutsättningarna för att må så bra som möjligt. Därför började jag laga mat, i min ensamhet och i tystnad (jag är väl medveten om att alla som drabbats av utmattningssyndrom inte klarar av det).

Det helade mig, och det gör det fortfarande. Inte bara på grund av tystheten, utan också för att jag hade fått ett kvitto på hur mycket bättre jag kunde må, och hur mycket piggare jag kunde vara om jag åt näringsrik mat från grunden.

Idag äter jag en allsidig kost regelbundet. Det gör att jag mår mycket bättre, både fysisk men även mentalt. Jag känner mig äntligen stark- tack vare min styrkekost. Om det är något jag vill att du tar med dig från det här inlägget så är det att se till att ge DIG själv bästa möjligheterna för att må bra. Och för att du ska kunna göra det, så vill jag ge dig två recept ifrån min e-bok helt kostnadsfritt. Det får du genom att signa upp via den här länken https://holistichealthbysanna.se/

Med kärlek,
Sanna

Kommentera

Stäng meny